Stołówka - Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Dwójka

Budynek szkoły

Stołówka

 

Dzieci mogą korzystać z obiadów w stołówce szkolnej.

Pełny obiad - 8.00 zł

Drugie danie - 5.00 zł

Zupa - 3.00 zł

Zapisy u Intendenta szkoły. (telefon: 697 123 853)

Zapraszamy  i życzymy

SMACZNEGO

 

 

INFORMACJA O GODZINACH WYDAWANIA POSIŁKÓW

 

Wydawanie posiłków odbywa się według poniższego harmonogramu:


godz. 10.30 - klasy "0a" oraz "0b"

godz. 10.35 - klasy 1

godz. 11.30 - klasy 2 - 4

godz. 12.30 klasy 5 - 8

 

Wpłaty za obiady z góry za dany miesiąc dokonuje się u intendenta szkoły (boczne wejście od frontu; kontakt przez domofon ze stołówką).

W przypadku częściowej lub całkowitej rezygnacji z posiłków rodzic dziecka zgłasza ten fakt intendentowi szkoły pisemnie – wiadomość email na adres intendentkasp2opatow@gmail.com lub w formie papierowej – co najmniej z trzydniowym wyprzedzeniem.

Regulamin stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Karta zgłoszenia dziecka uczęszczającego na stołówkę szkolną   

 

JADŁOSPIS

Data Obiad kalorie

03.03.2025

Zupa jarzynowa  (250ml):  wywar na udkach ,seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Spaghetti carbonara(300g) :makaron, boczek,kiełbasa ,cebula ,śmietana,mąka pszenna kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 740 KCAL

17.03.2025 

Zupa zalewajka (250ml):  seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, barszcz biały, jajko, kiełbasa, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże.  Spaghetti bolognese (300g): łopatka wp., mąka pszenna, śmietana, koncentrat pomidorowy, sos boloński, marchew, seler, por, makaron spaghetti,  kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 880 KCAL

18.03.2025 

Zupa ryżanka (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, ryż, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Kotlet siekany  z pieczarkami (100g): filet dr. jajko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana ,pieczarki  ziemniaki (250g),  sałata lodowa :(100g)pomidor,ogórek, sałata,feta ,oliwa (100g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 780 KCAL

19.03.2025 

Zupa ogórkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, śmietana, mąka pszenna,,, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Fasolka po bretońsku (300g), fasola jaś mieso wp., kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, , kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

940 KCAL

20.03.2025

Zupa jarzynowa  (250ml):  wywar na udkach ,seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, mąka pszenna,, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Kopytka z serem(300g);ziemniaki ,mąka pszenna ,mąka ziemniaczana , jajka, ser biały , kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g.  

850 KCAL

21.03.2025 

Zupa koperkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, , mąka pszenna, śmietana koperek świeży ,chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, ryba smażona (100g): ryba miruna, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, ziemniaki (250g), surówka z kapusty kiszonej (100g): kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g.  

910 KCAL

24.03.2025 

Zupa brokułowa(250ml): brokuł, por, marchew, pietruszka,  ziemniaki, cebula ,śmietana,  chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Gulasz wp z kaszą jęczmienną,  (300g):, mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka śmietana,  mąka pszenna, kasza jęczmienna, ogórek korniszon (0,90g) kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

890 KCAL

25.03.2025 

Zupa pieczarkowa z makaronem (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, śmietana,pieczarki , makaron, natka pietruszki, mąka pszenna,, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Kotlet mielony (100g): mięso z łopatki wp., jajko, bułka pszenna, bułka tarta, ziemniaki (250g)  marchewka zasmażana z groszkiem (100g) kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

1160 KCAL

26.03.2025 

Zupa kapuśniak  (250ml): kiełbasa, por, marchew, pietruszka, kapusta kiszona, ziemniaki, cebula, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże,  Strogonow drobiowy z warzywami i ryżem  (300g): pierś z kurczaka, papryka, ogórek konserwowy ,pieczarki,  marchewka, pietruszka, seler..śmietana  kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 1251 KCAL

27.03.2025 

Rosół (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, cebula, makaron nitki, udko pieczone (100g): mięso z kurczaka, ziemniaki (250g),  surówka z kapusty pekińskiej:(100g) kapusta pekińska, pomidor, ogórek, jogurt naturalny, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

860 KCAL

28.03.2025

 Zupa szczawiowa z jajkiem (250ml):wywar na żeberku ,szczaw,jajko, por, marchew, pietruszka,  ziemniaki, cebula, ,śmietana chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże.  . Łazanki,(300g) mieso wp, kapusta kiszona, makaron świderki. kompot(150ml) ;mieszanka kompotowa, cukier5g

 

 

 

 Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
z przyczyn od niego niezależnych.

  Alergeny podawane w jadłospisie podawane są na podst. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

 

 

 

Alergeny

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne