Stołówka - Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Budynek szkoły

Zespół Pani Anny Kotkowskiej

Maluchy na Jarmarkach Opatowskich

Jarmarki Opatowskie 2019

Wiosna nadchodzi!

Pierwszy dzień wiosny 2019

Zajęcia muzyczne

Grupa ZUCHÓW

Harcerze

Wykorzystywanie nowoczesnych pomocy dydaktycznych

Zajęcia otwarte

Ślubowanie

Zajęcia z pierwszej pomocy

Bal Absolwentów Gimanzjum

Mali naukowcy

Nowoczesna hala sportowa

Spotkania edukacyjne

Stołówka

 

 

Dzieci mogą korzystać z obiadów w stołówce szkolnej.

Pełny obiad - 7.00 zł

Drugie danie - 5.00 zł

Zupa - 2.00 zł

Zapisy u Intendenta szkoły. (telefon: 697 123 853)

Zapraszamy Uśmiech

 

INFORMACJA O GODZINACH WYDAWANIA POSIŁKÓW

 

Wydawanie posiłków odbywa się według poniższego harmonogramu:


godz. 11.00 - klasy "0a" oraz "0b"

godz. 11.30 - klasy I - III

godz. 12.30 klasy IV - VIII

 

Wpłaty za obiady z góry za dany miesiąc dokonuje się u intendenta szkoły (boczne wejście od frontu; kontakt przez domofon ze stołówką).

W przypadku częściowej lub całkowitej rezygnacji z posiłków rodzic dziecka zgłasza ten fakt intendentowi szkoły pisemnie – wiadomość email na adres intendentkasp2opatow@gmail.com lub w formie papierowej – co najmniej z trzydniowym wyprzedzeniem.

Regulamin stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Karta zgłoszenia dziecka uczęszczającego na stołówkę szkolną

 

      

 

 

 

DATA 

OBIAD  

KALORIE 

15.04.24

Zupa  ogórkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, śmietana, mąka pszenna  chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Spaghetti bolognese (300g): łopatka wp., mąka pszenna, śmietana, koncentrat pomidorowy, sos boloński, marchew, seler, por, makaron spaghetti, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g

 994 KCAL

16.04.24

Zupa pomidorowa z makaronem (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, śmietana, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki

Filet z kurczaka,  ziemniaki, surówka z bialej kapusty, kompot ,mieszanka kompotowa , cukier 5 g

 1030KCAL

17.04.24

Zupa, kapuśniak  (250ml):wywar na  kiełbasie , por, marchew, pietruszka,  ziemniaki, cebula, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Gulasz z kaszą jeczmienną(300g), mięso wieprzowe, korniszon, kompot, cukier 5g

 970KCAL

 18.04.24

Zupa ziemniaczana (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, kiełbasa, mąka pszenna, olej, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Łazanki (300g) mięso wp, kapusta kiszona, makaron świderki. kompot(150ml) ;mieszanka kompotowa, cukier5g

985kCAL 

19.04.24

Zupa grochowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, groch, kiełbasa, mąka pszenna, olej, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże,

Kotlet rybny (100g), ziemniaki (250g), surówka z kapusty kiszonej (100g), kompot,cukier5g

 987 KCAL

 22.04.24

Zupa warzywna (250ml):  seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Naleśniki  z serem (300g) mąka pszenna ,mleko ,jajka, cukier (10g), ser biały (50g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 950kcal

 23.04.24

 Krupnik ryżowy z warzywami (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ryż bialy , cebula, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Kotlet mielony (100g): mięso z łopatki wp., jajko, bułka pszenna, bułka tarta, ziemniaki (250g), sałata zielona,pomidor ,ogórek, jogurt naturalny kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 1040 KCAL

24.04.24

Zupa koperkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka ,koperek świeży, ziemniaki, cebula, śmietana, mąka pszenna,  chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże. 

Fasolka po bretońsku (300g), fasola jaś mieso wp., kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, bułka pszenna: mąka pszenna, sól, drożdże, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g

 1005KCAL

25.04.24

 

 

   

 

 

 

 

 

 

26.04.24

Rosół (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, cebula, makaron nitki

Udko, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej pomidorem ogórek, cukier (10g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g

 

 

 

 

Zupa z zacierką (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, ziemniaki, pietruszka, nać pietruszki, cebula, zacierka, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże

Ryż z jogurtem, ryż bialy, jogurt owocowy, kompot, mieszanka kompotowa , cukier 5g

 980KCAL

 

 

 

           

    

 

970 kcal

 

 Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
z przyczyn od niego niezależnych.

  Alergeny podawane w jadłospisie podawane są na podst. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

 

 

 

Alergeny

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne