Stołówka - Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Budynek szkoły

Zespół Pani Anny Kotkowskiej

Maluchy na Jarmarkach Opatowskich

Jarmarki Opatowskie 2019

Wiosna nadchodzi!

Pierwszy dzień wiosny 2019

Zajęcia muzyczne

Grupa ZUCHÓW

Harcerze

Wykorzystywanie nowoczesnych pomocy dydaktycznych

Zajęcia otwarte

Ślubowanie

Zajęcia z pierwszej pomocy

Bal Absolwentów Gimanzjum

Mali naukowcy

Nowoczesna hala sportowa

Spotkania edukacyjne

Stołówka

 

 

Dzieci mogą korzystać z obiadów w stołówce szkolnej.

Pełny obiad - 8.00 zł

Drugie danie - 5.00 zł

Zupa - 3.00 zł

Zapisy u Intendenta szkoły. (telefon: 697 123 853)

Zapraszamy  i życzymy

 

 

INFORMACJA O GODZINACH WYDAWANIA POSIŁKÓW

 

Wydawanie posiłków odbywa się według poniższego harmonogramu:


godz. 10.30 - klasy "0a" oraz "0b"

godz. 10.35 - klasy 1

godz. 11.30 - klasy 2 - 4

godz. 12.30 klasy 5 - 8

 

Wpłaty za obiady z góry za dany miesiąc dokonuje się u intendenta szkoły (boczne wejście od frontu; kontakt przez domofon ze stołówką).

W przypadku częściowej lub całkowitej rezygnacji z posiłków rodzic dziecka zgłasza ten fakt intendentowi szkoły pisemnie – wiadomość email na adres intendentkasp2opatow@gmail.com lub w formie papierowej – co najmniej z trzydniowym wyprzedzeniem.

Regulamin stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie

Karta zgłoszenia dziecka uczęszczającego na stołówkę szkolną   

 

DATA 

OBIAD  

KALORIE 

23.09.2024 

Zupa ogórkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, śmietana, mąka pszenna , chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Spaghetti bolognese (300g): łopatka wp., mąka pszenna, śmietana, koncentrat pomidorowy, sos boloński, marchew, seler, por, makaron spaghetti,, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 746 KCAL

24.09.2024 

Zupa  krupnik ryżowy (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, natka pietruszki, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Kotlet z piersi kurczaka (100g): filet dr. jajko, mąka pszenna, bułka tarta, ziemniaki (250g),mizeria,ogórek,świeży , jogurt naturalny (100g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

527 KCAL

25.09.2024

Zupa, kapuśniak  (250ml):wywar na  kiełbasie, por, marchew, pietruszka,  ziemniaki, cebula, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Gulasz wieprzowy z kaszą (300g): mięso wp.,śmietana, marchewka, pietruszka, seler, kasza jęczmienna, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

860 KCAL

26.09.2024

Rosół (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, cebula, makaron nitki, Udko pieczone (100g): mięso z kurczaka, ziemniaki (250g),  surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, pomidor, ogórek, jogurt naturalny, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 939 KCAL

27.09.2024

 Zupa z zacierką (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, ziemniaki, pietruszka, nać pietruszki, cebula, zacierka, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże .Ryba smażona (100g): ryba miruna, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, ziemniaki (250g), surówka z kapusty kiszonej (100g): kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g.  

 579 KCAL

30.09.2024 

Zupa ziemniaczana (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, kiełbasa, mąka pszenna, olej, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże .Makaron z serem:makaron świderki ,biały ser , kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

953 KCAL

01.10.2024 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (35g):wywar na udkach marchew ,pietuszka kasza jęczmienna, ziemniaki .chleb: mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, Kotlet mielony (100g): mięso wp., jajko, bułka tarta,mąka pszenna ziemniaki (250g), surówka z białej kapusty(100g)biała kapusta, jabłko,marchew jogurt naturalny  kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 955 KCAL

02.10.2024 

Zupa zalewajka (250ml):  seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, barszcz biały, jajko, kiełbasa, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże. Fasolka po bretońsku (300g), fasola, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, bułka pszenna: mąka pszenna, sól, drożdże, herbata z cytryną (150ml). 

 987 KCAL

03.10.2024 

Zupa jarzynowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, mąka pszenna Karczek pieczony w sosie (100g): karczek wp., mąka pszenna,śmietana  ziemniaki (250g), surówka z sałaty lodowej (100g): sałata lodowa, pomidor, ogórek, jogurt naturalny, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g.  kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 854 KCAL

04.10.2024 

 Zupa pomidorowa z ryżem (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, śmietana, koncentrat pomidorowy, ryż, natka pietruszki, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Łazanki,(300g)mieso wp.kapusta kiszona, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. 

 846KCAL

 

 

 Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
z przyczyn od niego niezależnych.

  Alergeny podawane w jadłospisie podawane są na podst. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

 

 

 

Alergeny

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne