Dzieci mogą korzystać z obiadów w stołówce szkolnej.
Pełny obiad - 7.00 zł
Drugie danie - 5.00 zł
Zupa - 2.00 zł
Zapisy u Intendenta szkoły. (telefon: 697 123 853)
Zapraszamy
INFORMACJA O GODZINACH WYDAWANIA POSIŁKÓW
Wydawanie posiłków odbywa się według poniższego harmonogramu:
godz. 11.00 - klasy "0a" oraz "0b"
godz. 11.30 - klasy I - III
godz. 12.30 klasy IV - VIII
Wpłaty za obiady z góry za dany miesiąc dokonuje się u intendenta szkoły (boczne wejście od frontu; kontakt przez domofon ze stołówką).
W przypadku częściowej lub całkowitej rezygnacji z posiłków rodzic dziecka zgłasza ten fakt intendentowi szkoły pisemnie – wiadomość email na adres intendentkasp2opatow@gmail.com lub w formie papierowej – co najmniej z trzydniowym wyprzedzeniem.
Regulamin stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 2 im. Partyzantów Ziemi Opatowskiej w Opatowie
Karta zgłoszenia dziecka uczęszczającego na stołówkę szkolną
DATA |
OBIAD |
KALORIE |
26.02.24 |
Zupa ogórkowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, śmietana, mąka pszenna chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Makaron z serem (300g): makaron świderki, cukier (10g), ser biały (50g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
940 KCAL |
27.02.24 |
Krupnik (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, kasza jęczmienna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Filet z kurczaka, ziemniaki, sałatka z białej kapusty z warzywami, jogurtem naturalnym ,kompot ,mieszanka kompotowa , cukier 5 g |
1026 KCAL |
28.02.24 |
Zupa kapuśniak (250ml):wywar na kiełbasie, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, cebula, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, Fasolka po bretońsku (300g), fasola jaś, mięso wp., kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, bułka pszenna: mąka pszenna, sól, drożdże, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g |
970 KCAL |
29.02.24 |
Rosół (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, cebula, makaron nitki Udko, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej pomidorem ogórek, cukier (10g), kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
922KCAL |
01.03.24 |
Zupa jarzynowa (250ml): seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowo - serowym (300g): makaron świderki, tuńczyk, ser żółty, śmietana, mąka pszenna, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
947 KCAL |
04.03.24 |
Zupa zalewajka (250ml): seler, por, marchew, pietruszka, ziemniaki, nać pietruszki, cebula, śmietana, barszcz biały, jajko, kiełbasa, mąka pszenna, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże. Spaghetti bolognese (300g): łopatka wp., mąka pszenna, śmietana, koncentrat pomidorowy, sos boloński, marchew, seler, por, makaron spaghetti, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g |
1072 KCAL |
05.03.24 |
Zupa pomidorowa z ryżem (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, śmietana, koncentrat pomidorowy, ryż, natka pietruszki, mąka pszenna,, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól Kotlet mielony (100g): mięso z łopatki wp., jajko, bułka pszenna, bułka tarta, ziemniaki (250g),buraczki zasmażane, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
1040 KCAL |
06.03.24 |
ZUPA ZIEMNIACZANA(250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, kiełbasa, mąka pszenna, olej, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Gulasz z kaszą jeczmienną(300g), mięso wieprzowe, korniszon, kompot, cukier 5g |
980KCAL |
07.03.24 |
Krupnik ryżowy(250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula,ryż, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże Schab w sosie (100g): karczek wp., mąka pszenna,ziemniaki (250g), sałata zielona, jogurt naturalny, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
940 KCAL |
08.03.24 |
Zupa grochowa (250ml): wywar na udkach drobiowych, seler, por, marchew, pietruszka, nać pietruszki, ziemniaki, cebula, groch, kiełbasa, mąka pszenna, olej, chleb (35g): mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, ryba smażona (100g): ryba miruna, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, ziemniaki (250g), surówka z kapusty kiszonej (100g): kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa, kompot (150ml): mieszanka kompotowa, cukier 5g. |
950 KCAL |
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
z przyczyn od niego niezależnych.
Alergeny podawane w jadłospisie podawane są na podst. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.
Alergeny
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne